FLOKA Studentredaksjon

Det var gøy å bruke 170 millioner av noen andres penger

Etter snart to år som styremedlem i Studentsamskipnaden har Line fått vært med mange spennende vedtak i styret og brukt millioner av noen andres penger, har du lyst til å bruke noen andres penger til å bygge studentboliger eller prosjekter for studentvelferd?

«Bare i ett av vedtakene brukte vi over 170 millioner for å bygge studentboliger i Hamar!»

Line Løseth, avtroppende styremedlem i Studentsamskipnaden i Innlandet

Studentsamskipaden i Innlandet (SINN) jobber for studentenes velferdsbehov gjennom studentboliger, studentbarnehage, kantiner, bokhandler, samtaletjeneste og studentkoordinatorer for alle studenter ved Høgskolen i Innlandet (HINN).

SINN er en proff organisasjon med mange ansatte og over 175 millioner i årlig omsetning og man sitter i et styre der studentene har overtall, sier Løseth videre, man møter høy kompetanse i alle tjenesteleddene. Der er 8 styremedlemmer, der studentene har fire verv, derav styreleder, siden er det to representanter fra de ansatte og to fra høgskolen. Styreleder sikrer flertall med sin dobbeltstemme, ved behov, avslutter hun.

Hvert år avholder Studentorganisasjonen i Innlandet valg på to av styrevervene i tillegg til dette ønsker vi varamedlemmer.

Hva måtte du gjøre for å bli valgt til dette vervet?

Det er Emily MacPherson, studentfrivillighetens bauta, sin skyld at jeg sitter her og har lært så mye, jeg er skyldig henne mye for å plante denne ideen i meg. Jeg er jo en voksen student og mente selv at jeg ikke var representativ for den gjennomsnittlige studenten, men hun bare vridde på det og sa: «Det er jo nettopp derfor du burde sitte der, ditt perspektiv som voksen student!» og hun hadde jo rett. Jeg måtte fylle ut et kandidatskjema og sende inn, det var alt, så møtte jeg opp på møtet og fikk si noen ord om hvorfor de burde velge meg, easy peasy!

Og du, nevnte jeg at det er et betalt verv?

Styrevervet har vært svært spennende og lærerikt, vi har fire-fem styremøter per år rundt omkring på de ulike studiestedene og får betalt per time. Den beste betalingen fikk jeg likevel i attesten, samt styreseminaret med hotell og full pakke lunsj og middag før første styremøte hvert år. Hvert år kommer det to nye studentrepresentanter inn og da får vi være med på å møte alle sammen i trygge former. Så velger vi en styreleder i det første møtet for det neste året, alle studentrepresentanter kan stille som kandidat. Jeg fikk være med på Pellestova Hotell Hafjell det første året og på Hotel Norge Høsbjør det siste året, hvem vet hvor det blir for de to nye, sier Løseth.

Høres dette ut som noe du kunne vært med på? Nå er det din tur, klikk på knappen under for å få mer informasjon

Avatar photo

Line Løseth

Nettredaktør - vaksen student med interesse for reiseliv, strategi, destinasjonsutvikling, prosjektleiing, kommunikasjon, arrangement og marknadsføring. #nynorsktilverda

Translate

EnglishFrenchGermanItalianNorwegianSpanish

Våre studentpodkaster!

Følg oss på Facebook eller Instagram

X